Tiebreakers panelen op het dakTennishal vol zonnepanelen
Wij installeerden 540 zonnepanelen voor Tennisvereniging Tie-Breakers in Amsterdam Oost. De stad is hiermee een groot zonnedak rijker. Een tennishal vol zonnepanelen van SolarWorld gekoppeld aan een omvormersysteem van SolarEdge. Hiermee kiest de vereniging voor kwaliteit. De tennisclub wil investeren in duurzaamheid. Met de keuze voor zonnepanelen is een eerste grote stap gezet.

Zuinig met energie en middelen
Tennisvereniging Tie-Breakers heeft Zon&Co de opdracht gegeven om het systeem te ontwerpen en de 540 zonnepanelen op het dak van de tennishal te installeren. Bijzonder om opnieuw een sportvereniging te helpen met het waarmaken van hun groene ambities. Voortaan worden de tennisbanen het heel jaar, 24/7 verlicht. De panelen leveren samen net zoveel stroom als zo’n veertig huishoudens gemiddeld verbruiken.

Feestelijke ingebruikname
Op donderdag 25 augustus 2016 wordt de installatie in bijzijn van gemeente Amsterdam officieel in gebruik genomen. Tennisvereniging Tie-Breakers heeft alle Amsterdamse buitensportverenigingen uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Ze willen andere clubs inspireren en ervaringen op gebied van verduurzaming delen. Aanmelden kan door een mail te sturen naar: duurzamesportverenigingen@amsterdam.nl

Meer informatie over het project en de financiering.
Bekijk de video’s die Robbert Schmidt van Tie-Breakers van het proces heeft gemaakt.