Foto ondertekening ijburg college 24 mrtDit voorjaar installeert Zon&Co het grootste coöperatieve zonnesysteem van Amsterdam. Er komen 420 zonnepanelen op het dak van het IJburg College. IJburgers, aangevoerd door Marinus Knulst en Linda Vosjan zijn het project een jaar geleden gestart. Ze richtten daarvoor de Coöperatie Oosterlicht op. Zonnepanelen op IJburg College wordt werkelijkheid. 

Gemeente Amsterdam stelt dak beschikbaar aan burgerinitiatief
Het project past goed bij de doelstellingen van het IJburg College om innovatief en duurzaam te zijn. Door via de Coöperatie Oosterlicht (zusje van Coöperatie Zuiderlicht) en de samenwerkende partijen zonnepanelen te plaatsen wordt het opwekken van duurzame energie voor het IJburg College mogelijk. De Vereniging van Eigenaren stelt het dak ter beschikking, Zon&Co zorgt voor de installatie, de school neemt de energie af en de coöperatie regelt alles. Krachten worden gebundeld en meerdere wensen worden vervuld.

Iedereen kan meedoen!
Iedereen kan lid kan worden van de Coöperatie. Dat kan al vanaf 1 euro. Leden kunnen vervolgens investeren door geld uit te lenen aan de coöperatie die daar duurzame energieprojecten mee financiert. De opbrengst wordt vervolgens weer over de investerende leden verdeeld. Naast de inleg van de leden van de coöperatie, werd voor het zonnedak een goedkope lening van de gemeente Amsterdam ingezet en een landelijke subsidie SDE+. Coöperatie Oosterlicht is met dit project in één klap het grootste door particulieren gefinancierde zonnedak van Amsterdam!”

Zon&Co waarborgt kwaliteit
Het systeem bestaat straks uit 420 duurzame zonnepanelen van het Duitse Solarworld en omvormers van SolarEdge. We zijn trots dat de keuze op ons is gevallen. Dit voorjaar wordt het project uitgevoerd.