2015-12-23-foto-raadhuis-212x300De gemeente Hilversum gaat in rap tempo groene meters maken, schrijft het Hilversums Nieuws op 30 december 2015. De gemeente legt de nadruk op duurzaamheid. De focus ligt op het verduurzamen van woningen en andere gebouwen. Er wordt ook gedacht aan het opwekken van duurzame energie met zonnepanelen. De gemeente wil dit samen met bewoners, ondernemers, bedrijven en organisaties oppakken. Een eerste stap naar meer zonnepanelen in Hilversum dus!

Duurzame energiecoöperatie HilverZon
Een van de projecten werkt aan een collectieve zonnepanelen-installatie op de Bethlehemkerk. Ook wel de ‘Bethlehemkerk Zonnefabriek’ genoemd. Duurzame energiecoöperatie HilverZon is opgericht om projecten als deze te kunnen organiseren en exploiteren. De gemeente Hilversum, afdeling duurzaamheid, ondersteunt en faciliteert.

Prijs en prestatie doorslaggevend
Er werden door 5 leveranciers offertes uitgebracht. HilverZon koos voor Zon&Co. We boden de meest optimale prijs/ prestatieverhouding. En daar zijn wij blij mee! In januari wordt het installatiewerk voorbereid. In de loop van februari worden 99 zonnepanelen op het dak geplaatst. Streven is een werkzaam systeem per 1 maart 2016. Wordt vervolgd…

Johan Beijert van Zon&Co:

We krijgen bij Zon&Co steeds meer aanvragen van coöperaties. Bewoners bundelen hun krachten om samen te investeren in duurzaamheid. Iedereen kan meedoen, want een eigen dak is allang geen voorwaarde meer! Goed dat het ook de initiatiefnemers van HilverZon is gelukt! Een project waar wij graag aan meewerken.