VCA bekrachtigt zorgvuldige, veilige werkwijze Zon&Co
Zon&Co vindt veilig, gezond en duurzaam werken belangrijk en heeft om die reden geïnvesteerd in VCA. Bij het installeren van zonnestroomsystemen komen soms risicovolle constructie- en onderhoudswerkzaamheden kijken. Met VCA bekrachtigt Zon&Co haar zorgvuldige veilige werkwijze en zorg voor medewerkers. Zon&Co is voortaan een volledig VCA** gecertificeerd bedrijf. VCA is volledig geïntegreerd in de bedrijfsvoering. Dit betekent dat Zon&Co oa.:

  • Aandacht besteedt aan VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) door het houden van instructie bijeenkomsten en toolbox meetings voor medewerkers.
  • Projectplannen voor projecten met een bepaalde omvang schrijft.
  • T.a.t. VGM-aspecten afstemt met onderaannemers
  • VGM bij functioneringsgesprekken aan de orde laat komen

Wat is VCA? 
Met ruim 1,5 miljoen gediplomeerde professionals en 15.000 gecertificeerde bedrijven presenteert VCA zich als dé standaard in veilig, gezond en duurzaam werken. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Het is een beproefd programma waarin diverse branches in de Nederlandse industrie 25 jaar aan kennis en ervaring hebben gebundeld. Het VCA-certificaat vormt voor Zon&Co voortaan de basis om iedere dag weer veilig en gezond aan de slag te gaan.

Waarom een VCA-certificaat?
1. VCA bekrachtigt voor Zon&Co haar zorgvuldige werkwijze
2. Medewerkers werken gegarandeerd veilig
3. Het certificaat draagt bij aan de hoge kwaliteitsstandaard van Zon&Co
4. Onze opdrachtgever hoeft zich geen zorgen te maken over veiligheid
5. Wij voldoen aan opdrachten waar een VCA-certificaat wordt geeist

SSVV Stichting Samenwerken voor Veiligheid
VCA certificaten worden uitgegeven door de Stichting Samenwerken Voor Veiligheid (SSVV). Dit is een samenwerkingsverband van 22 (branche)organisaties uit de Nederlandse industrie. Doel van de stichting is: werken in een risicovolle omgeving voor iedereen in de keten, van opdrachtverlening tot uitvoering, structureel veiliger en gezonder maken. Meer informatie