zon-op-waterland-zoncoIn het Noord-Hollandse Broek in Waterland plaatsen wij 272 zonnepanelen op het dak van een boerenschuur in de Noordmeer polder. De buurt profiteert van de opgewekte zonne-energie. 50 Huishoudens doen mee. De zonnepanelen leveren samen net zoveel stroom als ruim 19 huishoudens samen gemiddeld verbruiken.

Zon op Waterland
Deelnemers worden lid van de coöperatie Zon op Waterland. Zij investeren in een aantal zonnepanelen. De coöperatie koopt de zonnepanelen en laat de zonnestroominstallatie ontwerpen en bouwen. De coöperatie is eigenaar van het systeem. De leden zijn samen eigenaar van de coöperatie. Zon op Waterland is een van de postcoderoos projecten van Coöperatie Zon op Nederland.

Eigen schone energie én rendement
De leden krijgen energiebelasting (en BTW) terug over elk kilowatt uur (KWh) dat wordt opgewekt. Eén zonnepaneel levert zo’n 250 KWh per jaar. Dit betekent een belastingkorting van ruim €30,- per paneel. Daarnaast profiteren de deelnemers van de opbrengsten uit de verkoop van de opgewekte zonnestroom. Dit zal naar verwachting zo’n €10,- per paneel zijn. De deelnemers van de coöperatie verdienen hun investering in zo’n 8 tot 10 jaar terug. Ook daarna blijven zij voordeel houden van de opbrengst van de zonnepanelen. Op jaarbasis wordt een rendement van 4 tot 5% verwacht. De rente op een spaarrekening levert op dit moment een stuk minder op! De deelnemers van Zon op Waterland produceren vanaf nu hun eigen schone energie en dragen daarmee bij aan een duurzame leefomgeving.

cooperatie-projecten-zoncoZonnepanelen voor coöperaties
Zon&Co heeft inmiddels al veel zonnepanelen voor coöperaties geplaatst. De financiering van deze projecten gaat vaak via de Postcoderoos of SDE+ regeling. De samenwerking met al deze coöperaties verloopt bijzonder prettig. De inmiddels opgebouwde ervaring en kennis kunnen wij doelgericht inzetten voor nieuwe projecten.

Projecten voor coöperaties
– 120 Zonnepanelen voor Gemeente Amsterdam – Zon op ons dorp Amsterdam
– 352 Zonnepanelen op Praxis Westerpark Amsterdam – GWL Ecostroom
– 480 Zonnepanelen op IJburg College Amsterdam – Coöperatie Oosterlicht
– 192 Zonnepanelen op Sporthal Heemstede – Zon op Heemstede
– 110 Zonnepanelen op monumentale NS loods in Haarlem – Duurzaam Garenkokerskwartier
– 272 Zonnepanelen op Prins Staal Handel Haarlem – Coöperatie Haarlem Noorderlicht
– 272 Zonnepanelen op Melkveestal Bodegraven – Coöperatie Zon op Nederland
– 180 Zonnepanelen op Kinderdagverblijf Amsterdam – Coöperatie Zon op Noord
– 270 Zonnepanelen op Boerenbedrijf Bodegraven – Coöperatie Zon op Nederland
– 99 Zonnepanelen op Bethlehemkerk Hilversum – Coöperatie HilverZon
Etc.