Veel daken van Verenigingen van Eigenaren zijn geschikt voor het opwekken van zonne-energie. Zo ook het dak van VvE blok35 op IJburg. Na een uitvoerige selectie van offertes werd Zon&Co gekozen. De kwaliteit van de materialen, het aanbod en de ruime ervaring bij het aanleggen van dit soort installaties gaven de doorslag.

Genoeg opbrengst
Het collectieve verbruik van de VvE was ongeveer 12000 kWh per jaar. De wens was om hier zoveel mogelijk van op te wekken met zonne-energie. De 48 Aleo S_19 240Wp panelen zullen naar verwachting 11.000kWh opwekken. Hierdoor wordt meer dan 90% van het elektraverbruik van de VvE gedekt. De installatie werd gefinancierd vanuit de bestaande onderhoudsreserves. Ons installatieteam plaatste in 1 dag de 48 panelen inclusief alle elektrische aansluitingen voor de omvormer en de aansluiting op het net.

Monitoring zonnepanelen
Zon&Co en de leden van de VvE kunnen de opbrengst live volgen via een datalogger. Eventuele storingen kunnen zo snel mogelijk opgepakt en worden verholpen. Zo blijft men zeker van de investering!