Zonnepanelen zonder BTW

BTW op uw zonnepanelen kunt u terugvragen. Een besparing tot wel 21% .
Zon&Co kan de gehele procedure voor u verzorgen.

Wat was de aanleiding?
Op 20 juni 2012 heeft het Hof van Justitie uitspraak gedaan in de zaak Fuchs (C-219/12), waarin de vraag speelde of particulieren, die met behulp van zonnepanelen stroom leveren aan energiemaatschappijen, kunnen worden aangemerkt als ondernemer voor de omzetbelasting. In dat geval kan de btw op de aanschafprijs van de zonnepanelen worden teruggevraagd. Het Hof oordeelde dat het btw-ondernemerschap kan worden aangenomen, onder voorwaarde dat de opgewekte elektriciteit geheel of gedeeltelijk duurzaam en tegen vergoeding wordt teruggeleverd aan de energiemaatschappij.

Recht op teruggaaf BTW
Eigenaren van zonnepanelen hebben recht op teruggaaf van BTW die betaald wordt over de aanschaf en installatie van de zonnepanelen. De regeling geldt voor zogenaamde kleinverbruikers. Dit wil zeggen een elektriciteitsaansluitingen met een aansluitwaarde van minder dan 3 x 80A. Alle particulieren in Nederland voldoen aan deze eis.

Meer weten?
De overheid publiceerde al een document met de meest gestelde vragen en antwoorden. In het document staat onder andere dat de Belastingdienst ervan uit gaat dat particuliere eigenaren van zonnepanelen onder de Kleine-ondernemersregeling vallen en belasting terug kunnen vragen als het btw-bedrag kleiner is dan € 1.345,-.

Zon&Co regelt alles voor u
Zon&Co regelt de gehele procedure, van aanmelding tot teruggave en afmelding, kosteloos voor haar klanten.

Vraag nu een offerte aan of bel ons op 020 – 777 17 81.