Solarscore 2015 sunpower en solarworld

Onze huismerken Sunpower en SolarWorld staan bovenaan op de Solar Scorecard 2015. De zonnepanelen die wij bij onze klanten plaatsen, komen dus van de meest duurzame zonnepanelen producenten ter wereld. Dat wordt in de test van The Silicon Valley Toxics Coalition – SVTC vastgesteld. Een prettig uitgangspunt voor onze klanten – duurzaam doen met duurzame materialen!

Duurzame en eerlijke productie
De Solar Scorecard is een betrouwbare bron voor consumenten, ondernemers, investeerders en installateurs die interesse hebben in zonnepanelen die afkomstig zijn van duurzame producenten. De Scorecard vertelt hoe bedrijven presteren op duurzaamheid en eerlijke productie. Het controleert de veiligheid van de medewerkers, leefomgeving en milieu.

Solarscorecard.com
The PV industry’s rapid growth makes it critical that all solar companies maintain the highest sustainability standards”.

SVTV helpt bedrijven
De enorme groei van het gebruik van zonne-energie maakt het steeds belangrijker om het gebruik van giftige stoffen terug te dringen en recycling van restproducten te ontwikkelen. Steeds meer producenten van zonnepanelen streven naar het maken van schone, groene zonnestroomsystemen. SVTC helpt bedrijven met het behalen van deze doelen.

Strenge eisen aanbestedingen
De eisen ten aanzien van de duurzame productie van zonnepanelen die op dit moment in aanbestedingen worden gesteld zijn streng. Zonnepanelen van Sunpower en SolarWorld voldoen aan deze eisen. Sinds de start van Zon&Co zo’n 8 jaar geleden werken wij met kwaliteitspanelen van deze producenten. Het feit dat de zonnepanelen naast hoge kwaliteit leveren ook duurzaam worden geproduceerd, sterkt ons in onze keuze. Het past bij de visie en werkwijze van Zon&Co. De resultaten van de Solar Scorecard 2015 is een mooie bevestiging die we graag delen.

Zon&Co is aangesloten bij ZRN – de Stichting Zonne-energie Recycling Nederland.