Hoe zit het nu eigenlijk met subsidie voor energiebesparing? Waar kom je voor in aanmerking? Zijn er subsidies of aantrekkelijke leningen om je huis energiezuiniger te maken? Je kunt dit eenvoudig ontdekken op een speciale website die mensen wegwijs maakt. Aan bod komen zonnepanelen, zonneboilers, woningisolatie, warmtepompen en maatwerkadvies.

energiesubsidiewijzer webDoe de check!
Op een speciale website krijg je in twee stappen helderheid. De mogelijkheden verschillen per regio en gemeente. Dit staat nu allemaal overzichtelijk op een rij. Zo wordt energie besparen en zelf opwekken nog voordeliger. Je vult simpelweg de gemeente in waar je woont en wat je bent: woningeigenaar, coöperatie, VvE etc. Hierna krijg je informatie over de verschillende mogelijkheden.


Overkoepelende website

Energiesubsidiewijzer.nl geeft een overzicht van alle subsidies, leningen en andere regelingen, die beschikbaar zijn voor het energiezuiniger maken van een woning. Het gaat om regelingen op landelijk, provinciaal en gemeentelijk niveau. De site is ontwikkeld door Milieu Centraal en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK).

Directe links naar subsidies en leningen

– Investeringssubsidie duurzame energie
– Duurzaam renoveren Noord-Holland
– Greenloans lening
– Triodos hypotheek voor duurzame woningen
– Energiebespaarlening
– VvE Energiebespaarlening
– Duurzaamheidsleningen (locaal)
– BTW op zonnepanelen
– BTW-tarief 6%
– STEP Stimuleringsregeling Energieprestatie Huursector
– FEH Fonds Energiebesparing Huursector
– Publieke Energiefondsen