Dakeigenaren die anderen een kans geven om op het dak van hun vastgoed zonnepanelen te plaatsen, krijgen daar in Amsterdam vanaf nu subsidie voor. Gemeente Amsterdam is op 1 augustus 2017 gestart met de subsidieregeling Dak voor de Stad. Dakeigenaren die hun dak voor minimaal 15 jaar beschikbaar stellen aan een collectief zonproject krijgen per locatie tussen de 5.000 en 30.000 euro subsidie.

Lege daken met zonpotentie
In een collectief zonproject organiseert een (zon)coöperatie de plaatsing van zonnepanelen op een dak. De coöperatie geeft haar leden de kans om in de zonnepanelen te investeren. De subsidie geldt voor projecten met minimaal 100 zonnepanelen en tenminste 10 deelnemers.

Collectieve zonnedaken Zon&Co
Zon&Co heeft inmiddels een groot aantal collectieve zonnedaken geïnstalleerd. Dit zijn projecten met vaak een grote lokale betrokkenheid van enthousiaste, energieke initiatief- en deelnemers. Lege daken met zonpotentie en bereidwillige meewerkende eigenaren zijn voorwaarde voor een succesvol project. De nieuwe subsidie van Gemeente Amsterdam is dus meer dan welkom! Voorbeeldprojecten Zon&Co

Amsterdamse Zoncoalitie
Zon&Co is lid van de Amsterdamse Zoncoalitie. Een onafhankelijk platform ter bevordering van zonne-energie op grote daken in Amsterdam. Een brede groep marktpartijen, overheden en energieleveranciers is betrokken. Zij signaleert kansrijke daken en attendeert organisaties vrijblijvend op concrete mogelijkheden. Missie is het realiseren van 1 miljoen zonnepanelen in Amsterdam voor een versnelde energietransitie. De coalitie is een initiatief van Gemeente Amsterdam en Alliander.

Meer informatie over de subsidieregeling