Projectomschrijving

De Zuid-Hollandse onderneming Van Schaik Kozijnen in Woerdense Verlaat heeft haar dak ter beschikking gesteld aan Coöperatie Zon op Woerdense Verlaat. Zon&Co plaatste 256 zonnepanelen zonder ballast.

Innovatieve slimme oplossing
Op het dak van de kozijnfabriek hebben wij in februari 2018 256 zonnepanelen geïnstalleerd. De dakconstructie van de fabriek is licht, waardoor niet met ballast kon worden gewerkt. Zon&Co bedacht een innovatieve oplossing waardoor de zonnepanelen toch verantwoord konden worden geplaatst. Het montagesysteem werd uiteindelijk zo verankerd aan het dak dat het totale gewicht van het systeem onder de 10 kg per m2 bleef. Door brainpower en maatwerk kreeg een dak waar normaliter geen zonnepanelen op zouden worden geplaatst een veilig zonnestroomsysteem.

Zonnepanelen via postcoderoosregeling
Coöperatie Zon op Woerdense Verlaat wekt onder andere zonne-energie op voor deelnemers uit de gemeente. In dit geval is samen met dakbezitter Van Schaik een postcoderoosproject gerealiseerd. Buurtbewoners in het postcodegebied rond de fabriek konden investeren in zonnepanelen en op die manier profiteren van zonne-energie.

Technische details
Zonnepanelen: 256 x Qcells
Omvormer: SolarEdge
Vermogen: 76.800 Wp
Jaaropbrengst: zo’n 70.650 kWh