Projectomschrijving

Vereniging van Eigenaren bespaart energie

Zonnepanelen VvE de Wipmolen
Meer en meer VvE’s hebben interesse in zonnepanelen. De stroom die wordt opgewerkt wordt gebruikt voor de collectieve verbruikers zoals lift, hydroforen en verlichting. VvE de Wipmolen in de Molenwijk van Amsterdam-Noord besloot het complete dak te benutten om zonne-energie op te wekken.

Voor milieu en portomonee
Meerdere bewoners gaven aan uit milieu- en financiële overwegingen te willen investeren in zonne-energie. Amsterdam kent veel platte daken en deze zijn bijzonder geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen en het opwekken van zonne-energie. VvE de Wipmolen maakt gebruik van de subsidie van het Amsterdamse project ‘Zon op je dak’. Door toekenning van de subsidie is het een zeer rendabel project geworden. Misschien een idee voor andere VvE’s. Er zijn nog veel lege daken in Amsterdam met veel zonpotentie!

Trotse klant
Uit vele aanbieders werd uiteindelijk Zon&Co gekozen. Het team van Zon&Co plaatste 114 kwaliteitspanelen van het Duitse Aleo geplaatst. Het VvE-bestuur en ons team zijn bijzonder trots op de geleverde installatie. Het zonnestroomsysteem levert zo’n 27.000 kWh per jaar.

Lees meer over de mogelijkheden voor VvE’s.