Projectomschrijving

Zonnepanelen voor VVE Diogenes
VVE Diogenes kiest voor schone energie. De Vereniging van Eigenaren op het KNSM-eiland liet daarom 160 zonnepanelen op het appartementencomplex aan de KNSM-laan plaatsen. De vereniging wilde energie en kosten besparen. Daarnaast wilden ze een aandeel nemen in het verder verduurzamen van de Amsterdamse energievoorziening.

Opnieuw groot VVE project
Zon&Co boog zich over het ontwerp en de installatie van dit zonnestroomsysteem van maar liefst 40.000 Wp. Het dak is geoptimaliseerd op winstbelasting (havengebied) en schaduw. Op het zuidwesten zorgt een hoge flat namelijk voor schaduwvorming op het dak van de VvE. Zon&Co heeft hiermee in haar ontwerp rekening gehouden. Er is een speciale schans ontwikkeld om de panelen wat hoger te plaatsen en daarmee minder schaduw te vangen. De opgewekte energie wordt gebruikt voor alle algemene ruimtes en de liftinstallaties in het complex.

Prestatiecontract
Zon&Co heeft met VvE Diogenes een meerjarig prestatiecontract gesloten. Zon&Co staat dus garant voor een afgesproken opbrengst van het zonnestroomsysteem.

Projectdetails
Zonnepanelen: 160 x Aleo Solar
Omvormers: 2 x Kaco
Vermogen: 40.000 Wp
Jaaropbrengst: 36.000 kWh