Projectomschrijving

540 Zonnepanelen op tennisclub Tie-Breakers Amsterdam dragen bij aan het verduurzamen van de tennisvereniging. De club wil namelijk zuinig omgaan met energie en middelen. Met de keuze voor zonnepanelen is alvast een grote stap gezet.

24 uur per dag verlicht
De zonnepanelen van SolarWorld leveren samen ruim 125.000 kWh per jaar. Hiermee kunnen alle tennisbanen het hele jaar door 24 uur per dag worden verlicht. Dit is vergelijkbaar met het stroomgebruik van zo’n 40 huishoudens. Zon&Co ontwierp en installeerde het systeem.

De commissie duurzaamheid is erin geslaagd het project tot een goed einde te brengen. We willen energieneutraal zijn en de investering in maximaal tien jaar terugverdienen. En dat gaat lukken!” Clubmanager Robbert Schmidt

Met bijdragen van Gemeente en Ministerie
De Tennisvereniging heeft zelf het grootste deel van de investering verzorgd. De zonnestroominstallatie is verder mede mogelijk gemaakt door ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en gemeente Amsterdam. Voor het project is namelijk gebruik gemaakt van de maximaal haalbare financiële bijdragen via de Stimuleringsregeling Duurzame Energie, SDE+ en de Subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie Sportaccommodaties, EDS.

10 jaar terugverdientijd
Door gebruik te maken van bovenstaande regelingen verdient de Tennisvereniging Tie-Breakers de investering binnen 10 jaar terug. De zon levert de tennisclub voortaan elke dag eigen opgewekte energie. Donderdag 25 augustus 2016 worden de zonnepanelen officieel in gebruik genomen.

Subsidie Sportverenigingen
De subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties (EDS) richt zich op sportverenigingen en sportstichtingen. Momenteel is aanvragen niet mogelijk. Echter vanaf 2017 is er weer nieuw budget beschikbaar.  Meer informatie

Technische details
Zonnepanelen: 540 x SolarWorld
Omvormersysteem: SolarEdge
Vermogen: 140.400 Wp
Jaaropbrengst: 125.000 kWh