Projectomschrijving

Een klant van ons uit Heilo bij Alkmaar wilde zonnepanelen plaatsen op nieuwbouw. Bij de bouw van het nieuwe huis met kunstrieten dak wilden ze de zonnepanelen zo optimaal mogelijk plaatsen. Optimaal in de zin van een zo hoog mogelijke opbrengst en passend bij het huis.

Zonnepanelen op nieuwbouw
De klant vroeg Zon &Co om advies. Wij konden vanaf de fase van de bouwtekening mee denken over de inpassing van de zonnepanelen in het kunstrieten dak. Er werd een waterbestendige plaat aangebracht op het dak. Hierop werden het montageframe met de zonnepanelen geïnstalleerd.

De beste zonnepanelen: Sunpower
De keuze van de zonnepanelen viel op de beste en mooiste panelen op de markt: Sunpower.  We plaatsten 10 zwarte zonnepanelen van elk 335 Wp. Deze panelen hebben het hoogst beschikbare rendement met 25 jaar productgarantie. Het systeem werd aangesloten op een omvormersysteem van het Duitse SolarEdge.

Tevreden over uitstraling en opbrengst!
De klant en zijn vrouw waren enorm tevreden over het resultaat en de uitstraling van de panelen op hun huis. Het kan dus! Zonnepanelen op een rieten dak. En het is nog mooi ook!

Technische details
Zonnepanelen: 10 x Sunpower
Omvormersysteem: SolarEdge
Vermogen: 3350 Wp
Jaaropbrengst: 3000 kWh