Projectomschrijving

Zomer 2015 plaatsten wij 180 zonnepanelen op het dak van Kinderdagverblijf de Tinteltuin, onderdeel van de Stadshoeve in Zunderdorp bij Amsterdam Noord. Deze bijzondere kinderopvang ligt in een landelijke omgeving. Het is gebouwd op het erf van boerderij de Stadshoeve en werkt hier veel mee samen. Dit maakt het een leerzame omgeving voor kinderen. Zonnepanelen passen goed in het totaalplaatje van dit educatieve kindercentrum.

Systeem op maat op bijzonder dak
Het oost-west gelegen dak hebben we helemaal vol kunnen leggen met zonnepanelen. Ons maatwerk levert maximaal profijt van het gehele dak. ‘Zonnepanelen op kinderdagverblijf’ is een project waar we trots op zijn.

Postcoderoosproject via Zon op Nederland
Dit is een zogenaamd postcodeproject van coöperatie Zon op Noord. Meer dan 25 huishoudens uit verschillende omliggende dorpen hebben met elkaar de installatie op de kinderopvang gefinancierd. De kosten per paneel konden door het grote aantal enthousiaste deelnemers en een kleine financiële ondersteuning van de Gemeente laag worden gehouden.

Eigenaren Stadshoeve Angela en Albert over hun duurzame keuze
Boerderij de Stadshoeve is van Angela en Albert Hoeve: We zijn ervan overtuigd dat milieuvriendelijke energie de toekomst heeft en dat we die energie met elkaar moeten opwekken. We kunnen niet wachten tot de grote partijen er eens een keer mee durven te beginnen. Wij hebben een groot dak en doen activiteiten graag samen met andere mensen. Zo zit onze boerderij helemaal in elkaar. Met elkaar zijn we biologisch dynamisch. Dat kun je niet alleen!

Projectdetails
Zonnepanelen: 180 x Aleo
Omvormer: 2 x Kaco
Vermogen: 45.900 Wp
Jaaropbrengst: 41.000 kWh