Projectomschrijving

We plaatsten 120 zonnepanelen op het dak van een school aan de Elisabeth Wolffstraat in Amsterdam. De gemeente Amsterdam stelde het dak ter beschikking. De opgewekte stroom wordt via de postcoderoosregeling verkocht aan Greenchoice. Het is het eerste zonnestroomsysteem dat via deze constructie met de Gemeente is gerealiseerd. Een prachtig voorbeeld voor andere zonne-projecten in Amsterdam. Opdrachtgever was Zon op Ons Dorp Amsterdam Coöperatie U.A . Het project werd begeleid door Zon op Nederland.

Postcoderoosregeling
Heb je zelf geen geschikt dak, dan kan gebruik worden gemaakt van de zogenaamde postcoderoosregeling. Je koopt via een coöperatie zonnepanelen van een zonnestroomsysteem op een dak binnen je eigen of aangrenzende postcodegebied. Hierdoor wordt investeren ook zonder geschikt dak  interessant.

Rekensom
De opbrengst van de zonnepanelen wordt verkocht aan Greenchoice. Coöperatie Ons dorp Amsterdam verdient de investering in ongeveer 12 jaar terug. De financiering is gerealiseerd dankzij een lening van het AIF – Amsterdams Investeringsfonds .

Technische details
Projectnaam: Zonnepanelen op gemeentedak
Zonnepanelen: 120 x Solarworld
Omvormer: SMA
Vermogen: 31.200 Wp
Jaaropbrengst: 28.205 kWh