Projectomschrijving

We plaatsten 84 zonnepanelen op basisschool SAB. De Schoolvereniging Aerdenhout-Bentveld is de oudste basisschool in het Noord-Hollandse Aerdenhout. Het gebouw van de school ligt midden in het groen op een van de mooiste plekjes in het dorp. De zonnepanelen zijn op het platte dak van het gebouw geïnstalleerd. De investering werd mede mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Holland en de Gemeente Bloemendaal.

Op weg naar energieneutraal
Schoolvereniging Aerdenhout – Bentveld wil het liefst al haar energie duurzaam opwekken. Met de 84 zonnepanelen komt de school aardig in de buurt. De zonnepanelen voorkomen sterke opwarming van het platte stalen dak.  De panelen zorgen namelijk voor schaduw op het dak, waardoor het binnenklimaat van de school verbetert. De Airco’s zijn verwijderd. Een mooie besparing! De school werkt nog aan aanvullende besparingsmogelijkheden.

De vereniging streeft naar excellent onderwijs in een excellent gebouw. Wenselijke vervolgstappen zijn: een nieuwe lichtstraat met zonwering en ventilatie, dubbelglas en betere ventilatie in alle lokalen, LED-verlichting en warmteopslag.” – Edwin de Wit – Bestuurslid SAB

Mocht het nodig zijn om volledig energieneutraal te kunnen opereren, dan kan de zonnestroominstallatie in de toekomst worden uitgebreid. Er is nog ruimte op het dak om zonnepanelen bij te plaatsen.

Oost-West opstelling
Om zoveel mogelijk zonne-energie op te wekken en zoveel mogelijk schaduw te verkrijgen, heeft Zon&Co de zonnepanelen in een zogenaamde oost-west opstelling op het dak geplaatst. Het voordeel van een oostwest-systeem is dat er meer zonnepanelen geplaatst kunnen worden dan bij een regulier systeem. De dakruimte wordt beter benut.

Projectdetails
Zonnepanelen: 84 x SolarWorld
Omvormer: SolarEdge
Vermogen: 21.840 Wp
Jaaropbrengst: ± 18.000 kWh