Projectomschrijving

Coöperatie Haarlem Noorderlicht stimuleert het gebruik van Zonne-energie. Een van de projecten is het plaatsen van zonnepanelen in Haarlem Noord. De organisatie Prins Staal Handel stelt haar dak ter beschikking  voor de eerste collectieve zonnestroominstallatie van Haarlem Noorderlicht. Buurtbewoners konden via de zogenaamde postcoderoos-regeling samen investeren in zonne-energie.

Dankzij het enorm enthousiaste team van Haarlem Noorderlicht werd het project een succes. Zij zorgden ervoor dat er in de buurt voldoende zonnepanelen werden afgenomen. Zon&Co kreeg de opdracht de installatie te ontwerpen en te plaatsen. De zonnestroominstallatie bestaat uit 272 zonnepanelen van Solarworld. Deze zijn gekoppeld aan een omvormersysteem van SolarEdge.

Nieuwe dakbedekking
Prins Staal Handel heeft voldoende dakoppervlak. Speciaal voor de zonnepanelen gaf het bedrijf een deel van het dak een vooruitgeschoven onderhoudsbeurt. Het dak werd namelijk voorzien van nieuwe dakbedekking voordat wij de zonnepanelen gingen plaatsen.

Maatwerk
Elke situatie vraagt om een specifieke aanpak. Elk dak is anders en de wensen van onze klanten verschillen. Wij proberen hier zo goed mogelijk rekening mee te houden, zo ook in dit geval. Dit is een van de redenen voor Haarlem Noorderlicht om voor Zon&Co te kiezen. Zo werd de omvormer in een speciale buitenkast geïnstalleerd en werden de zonnepanelen aan de achter- en zijkant dichtgemaakt om te voorkomen dat meeuwen nesten gaan bouwen.

Wij vonden het een bijzonder project om aan mee te werken en zijn blij met het resultaat.

Technische details
Zonnepanelen: 272 x SolarWorld
Omvormer: SolarEdge
Vermogen: 70.720 Wp
Jaaropbrengst: 68.500 kWh