Projectomschrijving

We hebben weer een mooi project afgeleverd. Op een nieuwe melkveestal bij Bodegraven aan rivier de Meije hebben we 270 zonnepanelen geplaatst. Het is opnieuw een postcoderoos-project van Zon op Nederland. Mensen in het postcodegebied rond de boerderij konden via dit project in zonne-energie investeren en profiteren van het grote dakoppervlak van deze boerenstal. Er is zelfs nog plaats om op een later moment nog eens 160 zonnepanelen bij te plaatsen. Hier is bij het ontwerp van het zonnestroomsysteem rekening mee gehouden.

Bijzonder maatwerk
Eigenlijk vraagt een systeem van deze grootte om een grotere netaansluiting. In deze regio was dat op dit moment echter geen optie. Zon&Co heeft het ontwerp daarom aangepast. Het probleem werd opgelost door de omvormers slim in te zetten en uitgangsstroom te begrenzen.

Enthousiaste buren
Het leuke van deze actie is dat ook mensen in de buurt enthousiast werden. Twee wijkgenoten van de boerderij besloten ook in zonne-energie te investeren en dezelfde zonnepanelen aan te schaffen. We plaatsten daarom nog eens 10 en 24 panelen op de verschillende daken van de buurtbewoners van de boerderij. Wie volgt?

Projectdetails
Zonnepanelen: 270 x SolarWorld
Omvormer: 3 x Delta
Vermogen: 70.200 Wp
Jaaropbrengst: 66.000 kWh