Projectomschrijving

De eerste zonne-installatie van de projectgroep ‘Noorderzon’ is gerealiseerd. Zon&Co plaatste 272 zonnepanelen van het Duitse kwaliteitsmerk SolarWorld op het dak van een stal in de Noordmeer polder. De ligboxenstal ligt vlak bij Broek in Waterland in Noord-Holland. Zon op Waterland een Fotoverslag

Zon op Waterland via postcoderoos
Opnieuw een project dat gebruik maakte van de postcoderoos regeling. Volgens de projectgroep leek het wel of de inwoners van Broek in Waterland en omgeving al een tijd op een initiatief als deze zaten te wachten. De belangstelling om deel te nemen was groot. Er wilden zelfs meer mensen meedoen dan mogelijk was. In korte tijd werd cooperatie Zon op Waterland opgericht en werd het zonnestroomproject gerealiseerd. Het project werd met name een succes dankzij de medewerking van Mark de Gier, eigenaar van de stal waarop de zonnepanelen werden geplaatst.

Tweede installatie volgt snel
Nu het eerste project van Zon op Waterland een succes is, is de verwachting dat er meer projecten zullen volgen. Het dak van de stal biedt namelijk ruimte voor een tweede installatie. De voorbereidingen voor dit project zijn in volle gang. Heel prettig voor de mensen in Broek in Waterland die de eerste ronde nog niet konden meedoen.

Technische details
Zonnepanelen: 272 x SolarWorld
Omvormer: SolarEdge
Vermogen: 70.720 Wp
Jaaropbrengst: 67.200 kWh