Projectomschrijving

Zon&Co plaatste 272 zonnepanelen op het dak van Broedplaats en hostel WOW Amsterdam in de wijk De Kolenkit in Amsterdam West. Zo’n 30 Amsterdamse huishoudens kunnen voortaan profiteren van ‘groene energie’.

Hostel deelt dak met de buurt
Het is een postcoderoosproject. De hostel deelt haar dak met de buurt. Het dak wordt ter beschikking gesteld voor het opwekken van schone energie. Dit gebeurt door er zonnepanelen op te plaatsen.

WOW-Ecostroom
Bewoners in het postcodegebied konden 2 of meer panelen afnemen van Energiecoöperatie WOW-Ecostroom. Doelstelling van de coöperatie is om zoveel mogelijk schone energie produceren voor haar leden, voor een zo laag mogelijke prijs. De opwekking van schone energie gaat via zonnepanelen op daken van bedrijven in de directe omgeving. In dit geval dus van het dak van WOW Amsterdam.

Zonder dak toch profiteren van zonne-energie
Steeds meer mensen krijgen door dat je niet perse een eigen dak hoeft te hebben om te profiteren van zonne-energie. Het is rendabel om energie op te wekken op andermans dak. Er is steeds meer vraag naar collectieve zonnestroomprojecten.

Technische details
Zonnepanelen: 272 x JA Solar
Omvormers: Delta
Vermogen: 73.440 Wp
Jaaropbrengst: ruim 70.000 kWh