Projectomschrijving

Eind september 2016 waren wij met ons installatieteam opnieuw in Bodegraven om een melkveestal vol zonnepanelen te leggen. Dit keer plaatsten wij 272 zonnepanelen van het Duitse kwaliteitsmerk SolarWorld. Het ging om een postcoderoos-project van Coöperatie Zon op Nederland. Buurtbewoners van het boerenbedrijf kregen de gelegenheid om te investeren in zonne-energie en te profiteren van het grote dakoppervlak van de stal.

Buren profiteren van dakoppervlak melkveestal
Ongeveer een jaar geleden waren wij voor het eerst in deze landelijk gelegen regio actief. Wij plaatsten toen al 270 zonnepanelen op een nieuwe melkveestal aan rivier de Meije. Dit was ook een postcodeproject via Coöperatie Zon op Nederland. Lees meer.

Zon op Nederland
Zon op Nederland is opgericht in 2011 en richt zich volledig op het ondersteunen van burgerlijke zonne-energie initiatieven. Ze helpt initiatiefgroepen van idee naar realisatie en exploitatie. Zon op Nederland wil iedere burger van Nederland in staat stellen zelf zonne-energie op te wekken en te gebruiken, ongeacht woonsituatie of inkomenspositie. Zon op Nederland werkt met een netwerk van ervaringsdeskundigen. Zon&Co werkt graag samen met Zon op Nederland. Inmiddels hebben wij samen een groot aantal projecten afgerond.

Technische details
Zonnepanelen: 272 x SolarWorld
Omvormer: 3 x Delta
Vermogen: 70.720 Wp
Jaaropbrengst: 67.200 kWh