Projectomschrijving

Op het dak van Sporthal De Vliethorst in het Zuid-Hollandse Voorschoten hebben wij 224 zonnepanelen geplaatst. Het postcoderoos-project van coöperatie Zon op Voorschoten realiseerde een sporthal vol zonnepanelen waar de hele buurt van profiteert. De panelen worden op 4 van de 5 sheds (schuine dakdelen) geplaatst. Deze liggen gunstig op het zuidwesten.

Coöperatie Zon op Voorschoten
Zon op Voorschoten is een initiatief van Jolien Schroot en Fer von der Assen. Zij wilden beide graag dicht bij huis actie ondernemen tegen klimaatverandering. Ondersteund door de landelijke koepelorganisatie Zon op Nederland werd de coöperatie Zon op Voorschoten opgericht. Gemeente Voorschoten stelde het dak van de sporthal ter beschikking.

Postcoderoos project
Mensen die geen mogelijkheid hebben om zonnepanelen te plaatsen kunnen door deel te nemen aan een postcoderoos project  toch investeren in zonne-energie. Interessant voor mensen die bijvoorbeeld in een huurflat wonen, bij wie de capaciteit op het dak beperkt is of waarvan het dak al vol met zonnepanelen ligt.

Veel animo voor aanschaf zonnepanelen
De animo voor de aanschaf van zonnepanelen was groot. Zo groot, dat de coöperatie meteen op zoek kan naar een tweede dak. Er is een wachtlijst opgesteld van enthousiaste mensen die bij een volgend project mee willen doen. Overal in Nederland worden daken van openbare gebouwen of bedrijven benut voor de plaatsing van zonnepanelen van particulieren. Wij merken het in het grote aantal aanvragen voor postcoderoos projecten.

Technische details
Zonnepanelen: 224 x SolarWorld
Omvormer: SolarEdge
Vermogen: 58.240 Wp
Jaaropbrengst: 52.200 kWh