Projectomschrijving

Vier enthousiaste buren investeren samen in zonnepanelen. Zij besloten tegelijk over te stappen op zonne-energie. Wij plaatsten daarom in totaal 53 zonnepanelen op het platte dak van de vier woningen in de Engelandstraat in IJsselstein.

Burenkorting
Het project werd door 1 van de buren geïnitieerd. Deze bewoners motiveerden vervolgens drie andere buren om mee te doen. Om net als zij hun huis te verduurzamen. Voor elk dak ontwierpen wij een passende installatie. De samenwerking beloonde Zon&Co met een burenkorting.

Installaties met SolarEdge
Op elk dak ontwierpen wij een passende installatie. Omdat er sprake is van schaduwvorming op het dak, adviseerden wij poweroptimizers van SolarEdge. Hiermee kan met het beschikbare dakoppervlak zoveel mogelijk zonne-energie worden opgewekt. Wij installeerden 14, 15 en 2 x 12 panelen.

Tevreden over installatieteam
Carla Post en Jean Vrancken waren zeer tevreden over de werkwijze van onze installateurs. Carla was positief verrast over de nauwkeurigheid en de professionaliteit van ons installatieteam. Er is netjes gewerkt en alles werd keurig achtergelaten. Dit in tegenstelling tot eerdere ervaringen met andere installatiebedrijven. “Zon&Co is een van de positieve uitzonderingen”.

Technische details
Zonnepanelen: 53 x SolarWorld (14/ 15/ 12/12)
Omvormer: SolarEdge
Vermogen: 13.780 Wp
Opbrengst: 12.000 kWh