SAB Aerdenhout installatiewebBasisschool SAB in Aerdenhout, Noord-Holland besloot in zonne-energie te investeren. De school is nu met zonnepanelen op weg naar energieneutraal! 

Zon&Co maakte een slim oost-west ontwerp om op het beschikbare dakoppervlak zoveel mogelijk zonne-energie op te wekken. Voldoende energie om de hele school van elektriciteit te voorzien. Genoeg stroom voor alle computers, de digi-borden, de verlichting, de geluidsapparatuur etc. De zonnepanelen zorgen voor schaduw, waardoor het stalen dak niet meer zo sterk opwarmt. Voorheen werd het dak op zonnige dagen erg heet. Die warmte kwam vervolgens via de stalen profielen in de lokalen. De zonnepanelen zorgen voor duurzame energie en ze verbeteren het binnenklimaat van de school. Een win-win situatie dus. Een grote stap richting een energieneutrale school.

Om te beginnen 84 zonnepanelen
Inmiddels liggen de 84 zonnepanelen op het dak van de school. De school gebruikt alle groene stroom zelf. Er is nog ruimte op het dak om het systeem in de toekomst uit te breiden. Schoolvereniging Aerdenhout – Bentveld is tevreden met het resultaat. Meer lezen