Mensen krijgen regelmatig onjuiste informatie over de mogelijkheden van zonnepanelen. Bij interesse in zonnepanelen wordt een aantal offertes opgevraagd. Al dan niet via een collectief. Een groep specifieke leveranciers biedt vervolgens een standaard pakket aan dat zeker niet voor iedere situatie geschikt blijkt. Maatwerk is niet inbegrepen. De makkelijkste stap is dan om investeren in zonnepanelen af te raden. Mensen worden ontmoedigd en dat is vaak onterecht! Hoezo niet geschikt voor zonnepanelen? 

Zonnepanelen kunnen vaker wel dan niet
Aanleiding voor negatief advies is: teveel schaduw, lastige bereikbaarheid, te weinig beschikbaar dakoppervlak en ongunstige ligging. Het blijkt echter een kwestie van iets langer luisteren en iets beter kijken. Dat betaalt zich bijna altijd terug.

Onderzoek mogelijkheden de moeite waard
Het aanschaffen van een zonnestroominstallatie is niet ingewikkeld maar moet wel doordacht gebeuren. De zonnepanelen liggen immers minimaal 25 jaar op een dak. Door de mogelijkheden iets beter te onderzoeken, kan dakoppervlak vaak beter worden benut, ontstaan slimme oplossingen en blijkt een investering in duurzame energie plotseling toch waardevol. Het kan verrassend vaak uit, het levert meer op dan verwacht en eventuele moeilijkheden blijken eenvoudig op te lossen.

Ervaring van Reinald en Karin
Het dak zou teveel schaduw vangen van omringende bomen. Ook zou er moeten worden geboord om de leidingen van het dak naar de omvormer te brengen. “U kunt het beter niet doen”, was het advies van de leverancier. Het standaard pakket was niet geschikt voor de situatie van Reinald en Karin de Zwart – van Rijn. Het stel besloot teleurgesteld van de zonnepanelen af te zien. Tot Reinald op zijn werk een bijeenkomst over zonnepanelen bijwoonde en met iemand van Zon&Co sprak. Hij kwam tot de verrassende conclusie dat er wel degelijk mogelijkheden zijn. Onze adviseur ging bij ze langs, bekeek en besprak de situatie zorgvuldig. Het advies bleek positief! Reinald en Karin hebben nu een zonnestroomsysteem bestaande uit 10 hoog rendement zonnepanelen van Sunpower (345 Wp) en ze wekken nagenoeg al hun elektriciteit zelf op. Een zeer tevreden klant. Blij met onze dienstverlening, het advies en de nette werkwijze van ons team installateurs.