Steeds meer VvE’s hebben interesse in zonne-energie. De stroom die wordt opgewerkt, wordt gebruikt voor de collectieve voorzieningen zoals lift, hydroforen en verlichting. VvE de Wipmolen in de Molenwijk van Amsterdam-Noord wilde zoveel mogelijk dak-oppervlak gebruiken voor zonnepanelen.

Actieve en betrokken VvE
Het initiatief is ontstaan omdat meerdere bewoners uit milieu- en financiële overwegingen wilden investeren in zonne-energie. Amsterdam kent veel platte daken en deze zijn bijzonder geschikt voor het het opwekken van zonne-energie.  VvE de Wipmolen heeft gebruik gemaakt van de subsidie van het Amsterdamse project ‘Zon op je dak’. Een stimulans voor andere VvE’s. Er zijn nog heel veel lege daken!

Gekozen op kwaliteit en duurzaamheid
Zon&Co werd uit veel aanbieders gekozen om de installatie te plaatsen. Het  VvE-bestuur en ons team zijn bijzonder trots op de geleverde installatie. Er is bewust gekozen voor kwaliteit en duurzaamheid. Het systeem bestaat uit 114 Aleo zonnepanelen van 240 Wp, 2 omvormers van SMA tripower en er is gewerkt met een Flatfix light montage systeem.Het systeem heeft een totaal vermogen van 26.360 Wp en brengt per jaar zo’n 27.000 kWh op.